De Texelse zilte graslanden staan er vol mee. 45.000 stuks maar liefst. Lammeren! Befaamd om de superieure kwaliteit van hun vlees met een zilte smaak.
Eigenschappen:
Stevige nek.
Brede schouders.
Brede heupen en stevige billen.
Een dier met een ideale vlees-beenverhouding: veel vlees, weinig been en vet.
Voorgezouten
De pasgeborenen huppelen zorgeloos in de frisse zeelucht en grazen op uitgestrekte zilte grasweiden. Deze natuurlijke omstandigheden geven het fijne, malse, licht-roze lamsvlees een lichtzilte smaak. De Fransen noemen dit Agneau de pré-salé. Ofwel: voorgezouten door de zilte omgeving. Een unieke smaak waar Texels lamsvlees zo wereldberoemd om is.
De lammeren zijn niet ouder dan 100 dagen. Ze worden geslacht bij slachtbedrijf Texel in Oudeschild. Door de korte transporttijd (max. 10 minuten) raken de dieren niet in de stress, en dat komt ook de smaak van het vlees ten goede.