Onze gerechten in blik zijn al niet meer van Texel weg te denken. Sinds enige tijd zijn we ons gaan specialiseren in deze techniek. We zijn er in geslaagd om het "blikvlees" weer op de kaart te zetten.
In 2014 bekroond met goud op de slagersvakwedstrijden!
Het verhaal achter onze conserven
Onze gerechten in blik zijn al niet meer van Texel weg te denken. Sinds enige tijd zijn we ons gaan specialiseren in deze techniek. We zijn er in geslaagd om het "blikvlees" weer op de kaart te zetten.
Het ingeblikte Texelse vlees sluit goed aan bij de huidige trend om veel met lokale producten te werken. Wij gebruiken uitsluitend rundvlees van de Piemontse koeien van Werner Dros, jonge koeien met veel vlees. Het lamsvlees komt van Boschma slachtbedrijf Texel waar de koeien en varkens ook geslacht worden. De dieren komen het eiland niet af. Groot voordeel is dat ze nauwelijks stress ondervinden.
Een ideaal product voor De Koog, handig voor op de camping of boot en leuk als cadeautje voor het thuisfront.
De gerechten zijn simpel te bereiden, gewoon even opwarmen in de magnetron of koekenpan.